Galaxymphony

The Final Odyssey

PROGRAM

RAISED BY WOLVES
Opening Titles – Chain of Command
Ben Frost/Mariam Wallentin/Marc Streitenfeld;
arr. Olav Lervik
Solist: SINNE EEG
DR Symfoniorkestret, DR Koncertkoret

REBEL MOON
A Call to Courage – My Life for Hers
Junkie XL; arr. Olav Lervik
Solist: ISABEL SCHWARTZBACH
DR Symfoniorkestret, DR Koncertkoret

DUNE 1984
Prologue – Main Title
Hey Toto; arr. Thomas Bryla
DR Symfoniorkestret

DUNE 2021
Vocalise
Hans Zimmer/Steve Mazzaro/David Russel Fleming/Ryan Romeyn Rubin; arr. Nikiforos Chrysoloras
Solist: ISABEL SCHWARTZBACH
DR Symfoniorkestret

STAR TREK INTO DARKNESS

Sub Prime Directive – End Credits – Ode to Harrison – Star Trek Main Theme
Michael Giacchino/Star Trek Main theme: Alexander Courage/Gene Roddenberry
Solist: DAVID BATESON
DR Symfoniorkestret, DR Koncertkoret

WAR OF THE WORLDS REMINISCENSE (uropførelse)
Well(e)s' Miniature
Prologue – Ladies and Gentlemen – Like a jet blue flame shot from a gun – Arabian nights – Bomb squad choir & epilogue
Christian Schumann
Solister: DAVID BATESON, ISABEL SCHWARTZBACH, KRISTOFFER APPEL
DR Symfoniorkestret, DR Koncertkoret

VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS
Space Oddity
David Bowie; arr. Christoffer Møller
Solist: SINNE EEG
DR Symfoniorkestret


Pause (30 min.)


HYPERSPACE
Main Title – End Credits
Don Davis
DR Symfoniorkestret

ARMAGEDDON
I Don’t Want to Miss a Thing
Diane Warren arr. Christoffer Møller
Solister: SINNE EEG, ISABEL SCHWARTZBACH
DR Symfoniorkestret

ROGUE ONE
The Imperial Suite
Michael Giacchino
DR Symfoniorkestret

THE BOOK OF BOBA FETT
Main Title
Ludwig Göransson
DR Symfoniorkestret, DR Koncertkoret

THE EMPIRE STRIKES BACK
The Asteroid Field
John Williams
DR Symfoniorkestret

RETURN OF THE JEDI
Parade of the Ewoks
John Williams
DR Symfoniorkestret

REVENGE OF THE SITH
Battle of the heroes
John Williams
DR Symfoniorkestret, DR Koncertkoret

THE MANDALORIAN
Ludwig Göransson
DR Symfoniorkestret

Kære aliens, jedies, androider, wookies og andet galaktisk godtfolk!

Kære publikum, velkommen til denne symfoniske rumrejse, der afrunder DR Symfoniorkestrets Galaxymphony-trilogi med episode III – the Final Odyssey.

I 2017 tog Jakob Stegelmann første gang med på DR Symfoniorkestrets mission ud i det ydre rum for at udforske særlige symfoniske galakser, at opsøge nyt musikalsk liv og nye filmmusikalske civilisationer, at modigt klinge, hvor ingen toner før har lydt – og i hvert fald aldrig har lydt så godt.

Missionen har udviklet sig, orkestret tog faktisk Kessel-ruten på under bare 10 (!) parsec, har rundet stjernetåger og fortsætter i aften mod supernovaer af store symfoniske øjeblikke, der kan mærkes som gåsehud og åndenød og sætter sig i os som minder.

Det store verdensrum med dets væld af episke planeter, stjerner og galakser har til alle tider været en kilde til fascination, inspiration og nysgerrighed. Men der er også frygt, frygten for fremmed liv, der kommer til jorden, frygten for at asteroider udsletter vores planet, frygt for diktatur og overmagt og frygt for isolation i det store tomrum. Vi er så skrøbelige i det store brutale univers og intet af dette kan mærkes uden symfoniorkestrets kraft i fortællingernes usynlige musikside.

Vi har et særligt værk på programmet i aften. En uropførelse over forfatteren H.G. Wells’ roman ’War of the Worlds’, der udkom i 1938 som radioudsendelse, instrueret af Orson Welles. Historien blev fortalt som en realistisk nyhedsudsendelse med krydsklip til et liveorkester, der spillede mellem indslagene, hvor journalister rapporterede om en invasion fra Mars. Et sofistikeret bud på fake news, om man vil. Man hører, hvordan marsboerne udsletter militæret med avancerede våben og til sidst dør af jordiske bakterier. Mediebilledet var selvsagt helt anderledes i 1938, og mange lyttere troede, at det var en ægte katastrofe, hvilket skabte regulær panik flere steder i USA.

Udsendelsen er gået over i historien som en legendarisk mediebegivenhed, der viste radiomediets kraft. I anledning af DR’s 100-års jubilæum hylder vi netop radiomediets kraft, som jo har været DR Symfoniorkestrets anker gennem alle årene, ved at uropføre en specialbestilt komposition, baseret på det ikoniske radiofoniske drama ’War of the Worlds’. Komponeret af aftenens dirigent, Christian Schumann.

Så nok skal filmmusik opleves i koncertsalen, om den så kan findes på jorden, på Alderaan eller på Arrakis, men vi er live i radioen på P2 og kan findes i DR Lyd fredag med og uden marsboere.

Velkommen i DR Koncerthuset og god koncert!

Nicolai Abrahamsen

Medvirkende

Christian Schumann (Galaxymphony)
Christian Schumann

Christian Schumann er både pianist, dirigent og komponist. Med sin forkærlighed for filmmusik har han dirigeret store koncerter ved bl.a. Krakow Film Festival og turnéer i Tyskland og Østrig med musik fra filmklassikere som bl.a. Star Wars, James Bond, Junglebogen og Ratatouille. Han har også indspillet film- og computerspilsmusik, bl.a. til Battlefield-spillene. Christian har flere gange tidligere dirigeret DR Symfoniorkestret ved filmmusikkoncerter her i DR Koncerthuset, nemlig Fantasymphony (2019), Duellen – Morricone slår til igen (2022), Så er der tegnefilm (2022), Fantasymphony II (2023), Raiders of the Symphony (2023) og A Night at the Oscars (2024).

Læs mere
Jakob Stegelmann (galaxymphony)
Jakob Stegelmann

Jakob Stegelmann har siden 1970’erne beskæftiget sig indgående med populærkultur som animation, computerspil, tegneserier, fantasy og science fiction. I 1980 startede han tv-programmet Så er der tegnefilm, i 1989 fulgte Troldspejlet, som i dag udkommer som podcast og på DR2. Filmmusik er en af hans kæpheste, som han udover ved koncerter også har formidlet i radioprogrammer, bl.a. Stegelmanns Score på DR P2. Han har modtaget en lang række priser for sit arbejde.

Læs mere
Sinne Eeg

Den danske jazzstjerne Sinne Eeg har betaget publikum i det meste af verden med sin virtuose sang og sin altid charmerende sceneoptræden. Hun er en mesterlig fortolker af den amerikanske sangskat, men har samtidig et karakteristisk ”mørkeblødt”, skandinavisk udtryk. Hendes indlevelsesevne er sjælden og Sinne er ikke bange for at tage chancer på scenen, både i fraseringer og de overlegne scat-improvisationer. Niveauet er internationalt og tårnhøjt. 

Selv om anmeldere i ind- og udland ofte roser hendes indspilninger til skyerne, har Sinne Eeg ry for at være endnu bedre live. Hun har udgivet 11 album i eget navn, hvoraf 5 er blevet belønnet med en Danish Music Award Jazz for 'Årets Bedste Vokaludgivelse'. Gennem tiden har Sinne Eeg desuden modtaget et hav af priser og anerkendelser, bl.a. Ben Webster Prisen, DR Jazz Prisen, Dronning Ingrids Hæderslegat, 'Årets Danske Jazzudgivelse' hos Jazz Special, Palmares – de franske jazzkritikere kåring som 'Årets Internationale Vokaludgivelse' og i marts 2025 tilmed den franske Ordre des Arts et des Lettres, som er den franske stats hædring af fortjenester inden for kunst, kultur og litteratur.

Læs mere
Isabel Schwartzbach som solist til Galaxymphony koncerterne.
Isabel Schwartzbach

Isabel Schwartzbach er klassisk sanger, uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og hos koloratursopranen Louise Fribo. Isabel har også uddannet sig som skuespiller på Stella Adler Studio of Acting, New York. 

I 2018 spillede hun hovedrollen som Maria i den første større professionelle produktion af 'West Side Story' i Danmark i årevis (Aarhus Teater og Aalborg Teater). Umiddelbart efter 'West Side Story' spillede hun hovedrollen som Christine Daaé i Andrew Lloyd-Webbers 'The Phantom of the Opera' på Det Ny Teater, København (2018-2019). Hun har også spillet Maria Rainer i 'The Sound of Music' (Hedeland Amfiteater), Cosette i 'Les Misérables' (Aarhus Teater) og Hodel i 'Spillemand på en tagryg' (Det Nye Teater). Senest har hun tryllebundet både publikum og anmeldere som Violetta i Danmarksturnéen med 'Pretty Woman - the musical'. Hun er i øjeblikket igen aktuel med hovedrollen i 'The Sound of Music', denne gang på Det Ny Teater, København.

Isabel Schwartzbach har optrådt som solist med symfoniorkestrene i Aarhus, Odense og Aalborg, Tivolis Promenadeorkester og Danmarks Underholdningsorkester.

På TV har Isabel bl.a. optrådt ved P3 Guld 2021 (DR1), God Morgen Danmark og Knæk Cancer 2023 (TV2). Hun er også stemmeskuespiller for Netflix og Disney, hvor hun bl.a. har lagt stemme til Belle i 'Disney on Ice' og Isabel Fezziwig i 'Scrooge: A Christmas Carol' (Netflix).

Læs mere
David Bateson medvirkende på Galaxymphony
David Bateson

Den dansk-engelske skuespiller David Bateson begyndte sin professionelle karriere i Sydafrika, og er efterfølgende uddannet på flere forskellige udenlandske teaterskoler. Han lagde stemme til adskillige passager i Lars von Triers film 'Europa' (1993), og fik senere mindre roller i bl.a. filmene 'Breaking the Waves' og 'Kun en pige'.

David Bateson har medvirket i en række danske tv-serier som 'Langt fra Las Vegas', 'Klovn', 'Livvagterne', 'Anna Pihl' og 'Borgen'.

Mange vil straks genkende hans rolige, mørke stemme, da han har speaket et utal af film. Inkarnerede computerspilsfans vil desuden vide, at David Bateson ikke alene har lagt stemme til, men også er rollemodel for hovedfiguren Agent 47 i danske IO Interactives verdenssucces,computerspillet 'Hitman'.

Læs mere
Kristoffer Appel solist på Galaxymphony
Kristoffer Appel

Tenoren Kristoffer Appel er vokset op på Amager og i Vanløse. Han er uddannet fra LaGrange College i USA, Syddansk Musikkonservatorium i Odense og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. På musicalscenen har han bl.a. medvirket i 'Phantom of the Opera' på Det Ny Teater. Han er også solist med orkestre både nationalt og internationalt. Senest har han optrådt med det Trondheim-baserede Orkester Nord i Clermont Auvergne Opéra, Frankrig, i en koncertopførelse og albumindspilning af Mozarts 'Tryllefløjten' (udgives af Aparté i 2024). Kristoffer er også mangeårigt medlem af DR Koncertkoret og har en karriere som sanger i professionelle kor og ensembler, bl.a. Musica Ficta og Ars Nova. Ud over musikken er Kristoffer medlem af Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune, hvor han især har fokus på kulturpolitikken.

Læs mere

Medvirkende

Christian Schumann

Christian Schumann er både pianist, dirigent og komponist. Med sin forkærlighed for filmmusik har han dirigeret store koncerter ved bl.a. Krakow Film Festival og turnéer i Tyskland og Østrig med musik fra filmklassikere som bl.a. Star Wars, James Bond, Junglebogen og Ratatouille. Han har også indspillet film- og computerspilsmusik, bl.a. til Battlefield-spillene. Christian har flere gange tidligere dirigeret DR Symfoniorkestret ved filmmusikkoncerter her i DR Koncerthuset, nemlig Fantasymphony (2019), Duellen – Morricone slår til igen (2022), Så er der tegnefilm (2022), Fantasymphony II (2023), Raiders of the Symphony (2023) og A Night at the Oscars (2024).

Jakob Stegelmann

Jakob Stegelmann har siden 1970’erne beskæftiget sig indgående med populærkultur som animation, computerspil, tegneserier, fantasy og science fiction. I 1980 startede han tv-programmet Så er der tegnefilm, i 1989 fulgte Troldspejlet, som i dag udkommer som podcast og på DR2. Filmmusik er en af hans kæpheste, som han udover ved koncerter også har formidlet i radioprogrammer, bl.a. Stegelmanns Score på DR P2. Han har modtaget en lang række priser for sit arbejde.

Sinne Eeg

Den danske jazzstjerne Sinne Eeg har betaget publikum i det meste af verden med sin virtuose sang og sin altid charmerende sceneoptræden. Hun er en mesterlig fortolker af den amerikanske sangskat, men har samtidig et karakteristisk ”mørkeblødt”, skandinavisk udtryk. Hendes indlevelsesevne er sjælden og Sinne er ikke bange for at tage chancer på scenen, både i fraseringer og de overlegne scat-improvisationer. Niveauet er internationalt og tårnhøjt. 

Selv om anmeldere i ind- og udland ofte roser hendes indspilninger til skyerne, har Sinne Eeg ry for at være endnu bedre live. Hun har udgivet 11 album i eget navn, hvoraf 5 er blevet belønnet med en Danish Music Award Jazz for 'Årets Bedste Vokaludgivelse'. Gennem tiden har Sinne Eeg desuden modtaget et hav af priser og anerkendelser, bl.a. Ben Webster Prisen, DR Jazz Prisen, Dronning Ingrids Hæderslegat, 'Årets Danske Jazzudgivelse' hos Jazz Special, Palmares – de franske jazzkritikere kåring som 'Årets Internationale Vokaludgivelse' og i marts 2025 tilmed den franske Ordre des Arts et des Lettres, som er den franske stats hædring af fortjenester inden for kunst, kultur og litteratur.

Isabel Schwartzbach

Isabel Schwartzbach er klassisk sanger, uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og hos koloratursopranen Louise Fribo. Isabel har også uddannet sig som skuespiller på Stella Adler Studio of Acting, New York. 

I 2018 spillede hun hovedrollen som Maria i den første større professionelle produktion af 'West Side Story' i Danmark i årevis (Aarhus Teater og Aalborg Teater). Umiddelbart efter 'West Side Story' spillede hun hovedrollen som Christine Daaé i Andrew Lloyd-Webbers 'The Phantom of the Opera' på Det Ny Teater, København (2018-2019). Hun har også spillet Maria Rainer i 'The Sound of Music' (Hedeland Amfiteater), Cosette i 'Les Misérables' (Aarhus Teater) og Hodel i 'Spillemand på en tagryg' (Det Nye Teater). Senest har hun tryllebundet både publikum og anmeldere som Violetta i Danmarksturnéen med 'Pretty Woman - the musical'. Hun er i øjeblikket igen aktuel med hovedrollen i 'The Sound of Music', denne gang på Det Ny Teater, København.

Isabel Schwartzbach har optrådt som solist med symfoniorkestrene i Aarhus, Odense og Aalborg, Tivolis Promenadeorkester og Danmarks Underholdningsorkester.

På TV har Isabel bl.a. optrådt ved P3 Guld 2021 (DR1), God Morgen Danmark og Knæk Cancer 2023 (TV2). Hun er også stemmeskuespiller for Netflix og Disney, hvor hun bl.a. har lagt stemme til Belle i 'Disney on Ice' og Isabel Fezziwig i 'Scrooge: A Christmas Carol' (Netflix).

David Bateson

Den dansk-engelske skuespiller David Bateson begyndte sin professionelle karriere i Sydafrika, og er efterfølgende uddannet på flere forskellige udenlandske teaterskoler. Han lagde stemme til adskillige passager i Lars von Triers film 'Europa' (1993), og fik senere mindre roller i bl.a. filmene 'Breaking the Waves' og 'Kun en pige'.

David Bateson har medvirket i en række danske tv-serier som 'Langt fra Las Vegas', 'Klovn', 'Livvagterne', 'Anna Pihl' og 'Borgen'.

Mange vil straks genkende hans rolige, mørke stemme, da han har speaket et utal af film. Inkarnerede computerspilsfans vil desuden vide, at David Bateson ikke alene har lagt stemme til, men også er rollemodel for hovedfiguren Agent 47 i danske IO Interactives verdenssucces,computerspillet 'Hitman'.

Kristoffer Appel

Tenoren Kristoffer Appel er vokset op på Amager og i Vanløse. Han er uddannet fra LaGrange College i USA, Syddansk Musikkonservatorium i Odense og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. På musicalscenen har han bl.a. medvirket i 'Phantom of the Opera' på Det Ny Teater. Han er også solist med orkestre både nationalt og internationalt. Senest har han optrådt med det Trondheim-baserede Orkester Nord i Clermont Auvergne Opéra, Frankrig, i en koncertopførelse og albumindspilning af Mozarts 'Tryllefløjten' (udgives af Aparté i 2024). Kristoffer er også mangeårigt medlem af DR Koncertkoret og har en karriere som sanger i professionelle kor og ensembler, bl.a. Musica Ficta og Ars Nova. Ud over musikken er Kristoffer medlem af Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune, hvor han især har fokus på kulturpolitikken.

Orkestre & Kor

DR Symfoniorkestret (galaxymphony)
DR Symfoniorkestret

DR Symfoniorkestret har lige siden DR’s grundlæggelse i 1925 bragt den symfoniske musik ud til publikum, lyttere og seere i hele landet. Samtidig er orkestret blevet en vigtig repræsentant for dansk musik i udlandet gennem turnéer og medieproduktioner, som har vundet international genklang. DR Symfoniorkestret har altid været tæt forbundet med den danske musik, men orkestret favner samtidig hele det rige, symfoniske repertoire fra forskellige klassiske og romantiske traditioner op til vores egen tid

DR Symfoniorkestrets chefdirigent har siden 2016 været den anerkendte italienske dirigent Fabio Luisi, som bl.a. har stået i spidsen for højt profilerede turnéer til Kina, Japan og USA. Luisi har netop stået i spidsen for orkestrets store jubilæumsturné til Tyskland, Belgien, Østrig og Ungarn i januar måned.

Efter indspilningen af Carl Nielsens symfonier og koncerter (Deutsche Grammophon), der har givet genlyd internationalt og modtaget adskillige priser, er orkestret og Fabio Luisi nu i gang med at opføre og indspille alle Alexander Skrjabins orkesterværker. Og så har orkestret og Deutsche Grammophon for nylig offentliggjort endnu et stort indspilningsprojekt: Arnold Schönbergs samlede orkesterværker, hvor første udgivelse – Verklärte Nacht – udkom digitalt d. 13. september, som markering af 150-året for Schönbergs fødsel. De over 30 Schönberg-værker vil udkomme henover de næste 5-6 år.

Som medieorkester spiller DR Symfoniorkestret ikke bare for de 100.000 koncertgæster, som hver sæson oplever orkestret live. Mere end 500.000 lyttere og seere følger orkestrets klassiske koncerter på radio, tv og internet, og millioner lytter med, når koncerterne transmitteres internationalt. Også på sociale medier har DR Symfoniorkestret en stor fanskare – over 340 millioner seere verden over har set videoer fra orkestrets populære soundtrack-koncerter med film- og computerspilsmusik.

Koncertmester
Soo-Jin Hong

Violin 1
Soo-Jin Hong 
Elna Carr
Jan Leif Rohard 
Sophia Bæk 
Sabine Bretschneider-Jochumsen
Tine Rudloff 
Anders Fog-Nielsen 
Runi Bæk 
Johannes Søe Hansen 
Patricia Mia Andersen
Violetta Varo
Monika Malmquist Egholm
Johanna Qvamme 
Stefan Enemærke Becker

Violin 2
Joaquín Páll Palomares
Marianne Bindel 
Jonida Luisa Tafilaj 
Ida Balslev
Julie Meile  
Alba Thilo
Violeta Daniela Mönnekes
Borbála Brezovszky
Anne Marie Kjærulff 
Marcjanna Derentowicz 
Andrea Rebekka Alsted
Austin Lee Hansen

Bratsch
Einar Kyvik Bauge
Katarzyna Bugala
Alexander Butz
Benedikte Artved
Astrid Christensen
Alva Maria Linnea Rasmussen
Stine Hasbirk Brandt
Sara Lovisa Wallin
Alexander Øllgard
Vinçèn Arneodo

Cello
Soo-Kyung Hong 
Richard Krug 
Birgitte Øland 
Johan Krarup
Hyazintha Andrej
Cansin Kara 
Mihai Fagarasan 

Bas
Joel Gonzalez
Nicholas Franco
Ditlev Damkjær
Mads Lundahl Kristensen
Thoralf Strandli Pedersen
Pernille Rømer Vangen

Fløjte
Ulla Miilmann
Anna Nykvist
Russell Satoshi Itani

Obo
Kristine Vestergaard
Ulrich Trier Ortmann
Sven Buller

Klarinet
Elaine Ruby
Klaus Tönshoff
Thomas Lund Jensen

Fagot
Audun Halvorsen
Dorte Bennike
Britta Cortabarria

Horn
Oskar Lejonclou Marklund
Dominika Piwkowska
Erling Robert Eydal
Gustav Carlsson

Trompet
Michael Frank Møller
Karl Husum
Andreas Jul Nielsen
Christian Lykke Jensen

Basun
Lars Ragnar Karlin
Marek Adam Stolarczyk
Brian Bindner
Gabriel Boezi Gjerpe

Tuba
Thomas Andre Røisland

Harpe
Zachary James Hatcher

Tasteinstrumenter
Per Salo
Søren Møller

SlagtøjJakob Weber Egholm
Nicola Carrara
Mads Hebsgaard Andersen
Søren Rønløv Nielsen
Kevin Thomsen

Pauker
René Felix Mathiesen

Duduk
Klaus Löhrer

El-guitar
Mads Kjølby

Læs mere
DR Koncertkoret medvirkende i Galaxsymphony i DR Koncertsalen.
DR Koncertkoret

DR Koncertkoret består i fuld opstilling af 74 professionelle sangere, der kommer på scenen, når publikum skal opleve den store korklang indenfor alle klassiske genrer og epoker. Koret, hvis historie strækker sig over mere end 90 år,  har fra starten i 1932 været en fast musikalsk partner til DR Symfoniorkestret, både ved koncerter, på indspilninger og ved nogle af orkestrets udlandsturnéer. DR Koncertkoret har også optrådt med en lang række danske og internationale orkestre og ensembler, og man kan desuden hver sæson opleve koret alene i a cappella-kormusik. DR Koncertkoret medvirker også ofte ved DR Symfoniorkestrets populære koncerter med filmmusik.

Både det klassiske repertoire og den nye musik er vigtig for DR Koncertkoret. Per Nørgårds Symfoni nr. 3 er skrevet specielt til koret, der har opført og indspillet værker af moderne mestre som Henze, Stockhausen, Ligeti, Berio og Penderecki. Korets senest indspilning blev i britiske Gramophone fremhævet som “tremendous… [the] works are ravishingly sung”.

Poul Emborg er korsyngemester for DR Koncertkoret.

Sangerliste

Korindstudering
Elena Mitrevska

Sopran
Camilla Toldi Bugge
Nina Fischer
Magdalena Kozyra
Marianne G. Nielsen
Anne Christine Berggren
Ida Wahl
Julie Borgwardt-Stampe
Marianne Mailund Heuer
Hanna Kappelin
Louise Odgaard
Iben Silberg
Anna Maria Wierød
Katrin Helena Kuslap

Alt
Susanna Elin Gøtz
Lone Mahaut Grønnum
Hanne Struck-Schøning
Astrid Elise Zeciri-Thomsen
Merete Laursen
Rie Koch
Susanne Balle
Aleksandra Vagner Pedersen
Simone Rønn
Rose-Ann Semler
Eva Wöllinger-Bengtson
Nanna Ipsen

Tenor
Jakob Knudsen Pedersen
Jens Rademacher
Kristoffer Appel
Benjamin Nellemose
Malte Løvgren
John Andert
Palle Skovlund
Niklas de Fries
John Kjøller
Baruyr Kuyumciyan

Bas
Piet Larsen
Hans Lawaetz
Mads Skovgaard Andersen
Lucas Brun de Neergaard 
Richard Låås
Paul Frederiksen
Stefan Cushion
Per Høyer
Jacob Ægidius
Kristian Krebs
Adam Leckius

Læs mere

Orkestre & Kor

DR Symfoniorkestret

DR Symfoniorkestret har lige siden DR’s grundlæggelse i 1925 bragt den symfoniske musik ud til publikum, lyttere og seere i hele landet. Samtidig er orkestret blevet en vigtig repræsentant for dansk musik i udlandet gennem turnéer og medieproduktioner, som har vundet international genklang. DR Symfoniorkestret har altid været tæt forbundet med den danske musik, men orkestret favner samtidig hele det rige, symfoniske repertoire fra forskellige klassiske og romantiske traditioner op til vores egen tid

DR Symfoniorkestrets chefdirigent har siden 2016 været den anerkendte italienske dirigent Fabio Luisi, som bl.a. har stået i spidsen for højt profilerede turnéer til Kina, Japan og USA. Luisi har netop stået i spidsen for orkestrets store jubilæumsturné til Tyskland, Belgien, Østrig og Ungarn i januar måned.

Efter indspilningen af Carl Nielsens symfonier og koncerter (Deutsche Grammophon), der har givet genlyd internationalt og modtaget adskillige priser, er orkestret og Fabio Luisi nu i gang med at opføre og indspille alle Alexander Skrjabins orkesterværker. Og så har orkestret og Deutsche Grammophon for nylig offentliggjort endnu et stort indspilningsprojekt: Arnold Schönbergs samlede orkesterværker, hvor første udgivelse – Verklärte Nacht – udkom digitalt d. 13. september, som markering af 150-året for Schönbergs fødsel. De over 30 Schönberg-værker vil udkomme henover de næste 5-6 år.

Som medieorkester spiller DR Symfoniorkestret ikke bare for de 100.000 koncertgæster, som hver sæson oplever orkestret live. Mere end 500.000 lyttere og seere følger orkestrets klassiske koncerter på radio, tv og internet, og millioner lytter med, når koncerterne transmitteres internationalt. Også på sociale medier har DR Symfoniorkestret en stor fanskare – over 340 millioner seere verden over har set videoer fra orkestrets populære soundtrack-koncerter med film- og computerspilsmusik.

Koncertmester
Soo-Jin Hong

Violin 1
Soo-Jin Hong 
Elna Carr
Jan Leif Rohard 
Sophia Bæk 
Sabine Bretschneider-Jochumsen
Tine Rudloff 
Anders Fog-Nielsen 
Runi Bæk 
Johannes Søe Hansen 
Patricia Mia Andersen
Violetta Varo
Monika Malmquist Egholm
Johanna Qvamme 
Stefan Enemærke Becker

Violin 2
Joaquín Páll Palomares
Marianne Bindel 
Jonida Luisa Tafilaj 
Ida Balslev
Julie Meile  
Alba Thilo
Violeta Daniela Mönnekes
Borbála Brezovszky
Anne Marie Kjærulff 
Marcjanna Derentowicz 
Andrea Rebekka Alsted
Austin Lee Hansen

Bratsch
Einar Kyvik Bauge
Katarzyna Bugala
Alexander Butz
Benedikte Artved
Astrid Christensen
Alva Maria Linnea Rasmussen
Stine Hasbirk Brandt
Sara Lovisa Wallin
Alexander Øllgard
Vinçèn Arneodo

Cello
Soo-Kyung Hong 
Richard Krug 
Birgitte Øland 
Johan Krarup
Hyazintha Andrej
Cansin Kara 
Mihai Fagarasan 

Bas
Joel Gonzalez
Nicholas Franco
Ditlev Damkjær
Mads Lundahl Kristensen
Thoralf Strandli Pedersen
Pernille Rømer Vangen

Fløjte
Ulla Miilmann
Anna Nykvist
Russell Satoshi Itani

Obo
Kristine Vestergaard
Ulrich Trier Ortmann
Sven Buller

Klarinet
Elaine Ruby
Klaus Tönshoff
Thomas Lund Jensen

Fagot
Audun Halvorsen
Dorte Bennike
Britta Cortabarria

Horn
Oskar Lejonclou Marklund
Dominika Piwkowska
Erling Robert Eydal
Gustav Carlsson

Trompet
Michael Frank Møller
Karl Husum
Andreas Jul Nielsen
Christian Lykke Jensen

Basun
Lars Ragnar Karlin
Marek Adam Stolarczyk
Brian Bindner
Gabriel Boezi Gjerpe

Tuba
Thomas Andre Røisland

Harpe
Zachary James Hatcher

Tasteinstrumenter
Per Salo
Søren Møller

SlagtøjJakob Weber Egholm
Nicola Carrara
Mads Hebsgaard Andersen
Søren Rønløv Nielsen
Kevin Thomsen

Pauker
René Felix Mathiesen

Duduk
Klaus Löhrer

El-guitar
Mads Kjølby

DR Koncertkoret

DR Koncertkoret består i fuld opstilling af 74 professionelle sangere, der kommer på scenen, når publikum skal opleve den store korklang indenfor alle klassiske genrer og epoker. Koret, hvis historie strækker sig over mere end 90 år,  har fra starten i 1932 været en fast musikalsk partner til DR Symfoniorkestret, både ved koncerter, på indspilninger og ved nogle af orkestrets udlandsturnéer. DR Koncertkoret har også optrådt med en lang række danske og internationale orkestre og ensembler, og man kan desuden hver sæson opleve koret alene i a cappella-kormusik. DR Koncertkoret medvirker også ofte ved DR Symfoniorkestrets populære koncerter med filmmusik.

Både det klassiske repertoire og den nye musik er vigtig for DR Koncertkoret. Per Nørgårds Symfoni nr. 3 er skrevet specielt til koret, der har opført og indspillet værker af moderne mestre som Henze, Stockhausen, Ligeti, Berio og Penderecki. Korets senest indspilning blev i britiske Gramophone fremhævet som “tremendous… [the] works are ravishingly sung”.

Poul Emborg er korsyngemester for DR Koncertkoret.

Sangerliste

Korindstudering
Elena Mitrevska

Sopran
Camilla Toldi Bugge
Nina Fischer
Magdalena Kozyra
Marianne G. Nielsen
Anne Christine Berggren
Ida Wahl
Julie Borgwardt-Stampe
Marianne Mailund Heuer
Hanna Kappelin
Louise Odgaard
Iben Silberg
Anna Maria Wierød
Katrin Helena Kuslap

Alt
Susanna Elin Gøtz
Lone Mahaut Grønnum
Hanne Struck-Schøning
Astrid Elise Zeciri-Thomsen
Merete Laursen
Rie Koch
Susanne Balle
Aleksandra Vagner Pedersen
Simone Rønn
Rose-Ann Semler
Eva Wöllinger-Bengtson
Nanna Ipsen

Tenor
Jakob Knudsen Pedersen
Jens Rademacher
Kristoffer Appel
Benjamin Nellemose
Malte Løvgren
John Andert
Palle Skovlund
Niklas de Fries
John Kjøller
Baruyr Kuyumciyan

Bas
Piet Larsen
Hans Lawaetz
Mads Skovgaard Andersen
Lucas Brun de Neergaard 
Richard Låås
Paul Frederiksen
Stefan Cushion
Per Høyer
Jacob Ægidius
Kristian Krebs
Adam Leckius

KOLOFON

Redaktør, konceptdesign og indholdsproducent: Nicolai Abrahamsen
Co-producent: Marie Rørbech
Produktionsledere: Morten Danvad, Jakob Helmer Mørck, Nivin Ali Jamal
Teknisk produktionsleder: Jonas Norup
Lydproducer: Lars C. Bruun
Musiktekniker: Ossian Ryner
PA: Magnus Blem og Christian Baltzer
Monitor: Gustav Feldmann
Lysdesign: Johnny Thinggaard
Redaktør program: Helle Kristensen
Grafisk design: Niklas Antonson; DR Koncerthuset
Tryk: Bording Danmark A/S

Chef for DR Koncerthuset, Den Levende Musik og P2: Kim Bohr
Repertoirechef: Tatjana Kandel
Chef for DR Symfoniorkestrets musikere: Michael Aaberg Thomsen
Kunstnerisk leder for DR Koncertkoret: Michael Emery


DR's Koncertvirksomhed støttes af blandt andre
A.P. MØLLER OG HUSTRU CHASTINE MC-KINNEY MØLLERS FOND TIL ALMENE FORMAAL • AUGUSTINUS FONDEN • AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND • CARL NIELSEN OG ANNE MARIE CARL-NIELSENS LEGAT • BECKETT-FONDEN • SPORTGOODSFONDEN • KNUD HØJGAARDS FOND • AXEL MUUSFELDTS FOND • WILHELM HANSEN FONDEN • GANGSTEDFONDEN • VENNEFORENINGEN FOR DR’s KOR OG ORKESTRE

Koncerten fredag 11. april sendes direkte i P2 Koncerten og kan også høres i DR Lyd. Galaxymphony – the Final Odyssey sendes på DR2 til efteråret 2025.