Fortællinger

DR Symfoniorkestret

Nyheder

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

6 Minutter

DR Symfoniorkestret lancerer historisk samarbejde med Deutsche Grammophon

Efter flere prisbelønnede udgivelser på pladeselskabet Deutsche Grammophon kan DR Symfoniorkestret nu præsentere en ny, omfattende indspilningsserie med første udgivelse fredag den 13. september.

Foto: Søren Krabbe

Det begyndte med nationalkomponisten Carl Nielsen. Så fulgte den russiske komponist Alexander Skjrabin. Og nu kan DR Symfoniorkestret og chefdirigent Fabio Luisi præsentere deres hidtil største indspilningsserie for pladeselskabet Deutsche Grammophon med de samlede orkesterværker af en af musikhistoriens mest berømte komponister, 1900-tals pioneren Arnold Schönberg.

 

På få år har DR Symfoniorkestrets samarbejde med det anerkendte tyske pladeselskab resulteret i flere internationale priser og udmærkelser i verdens førende musiktidsskrifter.

Nu kan orkestret præsentere det hidtil mest omfattende indspilningsprojekt, hvor Arnold Schönbergs over 30 orkesterværker for første gang udkommer på det hæderkronede selskab over en periode på fem-seks år.

 

Den første udgivelse i serien, tonedigtet Verklärte Nacht, udkommer digitalt fredag den 13. september i anledning af Schönbergs 150-års fødselsdag.


 

En mangeårig drøm

Ligesom på de øvrige indspilninger for Deutsche Grammophon er det DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi, der står i spidsen for den nye serie med Arnold Schönbergs samlede orkesterværker.

 

Han er internationalt anerkendt for sine fortolkninger af det tidlige 20. århundredes musik, og også publikum i DR Koncerthuset og danske lyttere og seere har ved mange lejligheder kunnet opleve hans store interesse for den særlige periode, blandt andet med musik af Arnold Schönberg.

 

– Arnold Schönberg er en af de mest fascinerende og dybt originale komponister i musikhistorien, og det er en mangeårig drøm for mig at fordybe mig i hans musik sammen med DR Symfoniorkestret og at vise skønheden og dybden i hans musik for et større publikum, siger Fabio Luisi.


Også DR Symfoniorkestrets kunstneriske leder, Kim Bohr, ser frem til det nye indspilningsprojekt for Deutsche Grammophon.


– Det er med stor glæde, at vi kan præsentere dette storstilede samarbejde med Deutsche Grammophon. Tidspunktet og anledningen er ideel til at præsentere den første komplette indspilningscyklus af Schönbergs orkesterværker, og vi tror på, at orkestret og vores dedikerede chefdirigent sammen kan kaste nyt lys på Schönbergs musik, som har et enormt potentiale til at nå nye publikummer, både i koncertsale og i optagelser og udsendelser over hele verden, siger Kim Bohr.