Koncertsalen

Oplevelsen er stor, allerede når man træder ind i Koncertsalen. DR Koncerthusets mest imponerende scene indbyder til fællesskab, musikalsk magi og unik intimitet mellem publikum og kunstnere.

 

Vidste du at

Koncertsalen er opført som en arenascene med plads til 1.800 publikummer, der er placeret både foran, rundt om og bagved orkestret. DR Koncerthuset er dog ikke kun blevet berømt for den fantastiske arkitektur, men også for den enestående akustik – skabt af verdens måske bedste akustiker: Yasuhisa Toyota.

Koncertsalen er blandt verdens mest imponerende musikscener

Koncertsalen er på alle måder den mest imponerende sal i arkitekt Jean Nouvels mesterværk. Og en af de flotteste koncertsale i verden med en usædvanlig arkitektur og et bjergtagende design

Jean Nouvel fandt inspiration til DR Koncerthuset i Peter Høegs roman, Frøken Smillas fornemmelse for sne, og blandt andet derfor skabte han Koncertsalen som en meteor, der er landet i en blåfrossen isblok.

Udover store musikalske events, har Koncertsalen lagt rum til verdens-transmitterende begivenheder, som fx den ceremonielle overdragelse af EU-formandskab og H. M. Dronningens 40 års regeringsjubilæum.

"Wow"

Det er det, du tænker, første gang du træder ind i Koncertsalen i DR Koncerthuset. Også selv om musikken slet ikke er gået i gang endnu.

Koncertsalen er på alle måder den mest imponerende sal i arkitekt Jean Nouvels mesterværk. Og en af de flotteste koncertsale i verden med en usædvanlig arkitektur og et bjergtagende design.

Arealet svarer til næsten fire fodboldbaner, men alligevel føles salen intim. Uanset hvilket af de 1.800 røde plyssæder, man sidder på, føler man et intenst nærvær. Scenen er nemlig placeret lige midt i det hele. Akustikken er ligeledes strålende, uanset hvor man sidder, og hvilken type musik man hører.

Inspirationen kom fra Radiohuset og Berlin

Amfiteater-opbygningen er inspireret af Berlinerfilharmonien, mens salens varme, gyldne farver er overført fra Radiohusets Koncertsal på Frederiksberg.

Salens bølgende vægge er inspireret af himlen i Edvard Munchs maleri Skriget.

Orglet tårner sig op bag scenen, og den stemningsmættede, indirekte belysning via reflektioner på væggene fuldender salens elegante udtryk.

Canopyen i loftet vejer 60 ton og rummer lys- og lydudstyr. Den kan hæves og sænkes, og konstruktionen bliver båret af en stålwire, der normalt anvendes til svævebaner.

DR Symfoniorkester spiller til temakoncerten kaldet Once upon a time oplyst af flotte farver i dunkel setting.

Kommende koncerter

Chefakustiker Yasuhita Toyota iført sortknappet skjorte sidder i kongesuiten i DR Koncerthuset med den ene hånd hævet blidt.

Yasuhita Toyota

Japansk lydmagiker står bag unik akustik

Chefakustiker Yasuhita Toyota, der er verdens måske bedste akustikdesigner, står bag nogle af verdens mest roste koncertsale, herunder DR Koncerthuset.

Hver af DR Koncerthusets fire koncertsale har variabel akustik, så efterklangen – og dermed lydoplevelsen – kan tilpasses forskellige ensembler og musikalske genrer.

I Koncertsalen kan orkestret spille helt svagt og alligevel høres af hele publikum. Tusindvis af håndskårne udstansninger i væggene har til formål at reflektere lyd. Håndborede huller gør det modsatte – de absorberer lyden.

De største stjerner har spillet her.

Koncertsalens magi er så imponerende, at selv garvede musikere må synke en ekstra gang, inden de optræder. Listen over kunstnere er lang.

DRs egne kor og orkestre som DR Symfoniorkestret, DR Big Bandet og DRs kor har fremført klassisk musik her med de allerstørste solister og dirigenter fra hele verden.

Nick Cave, Kraftwerk, Suede og Patti Smith og de største hjemlige navne har givet publikum en oplevelse for livet i Koncertsalen.

Gå på opdagelse

Kontakt

Oskar Jensen

Programansvarlig

Oskar er programansvarlig for Koncerter. Kontakt Oskar på e-mail: osje@dr.dk.

Cathrine Glud

Projektleder

Cathrine er Projektleder for Møder, Konferencer og Events.