Fortællinger

DR Musikariet

Nyheder

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

5 Minutter

DR Musikariet skyder efterårsferien i gang for hele familien

DR Musikariet åbner efterårsferien med en hel dag fuld af musik, dans og masser af sang for hele familien i DR Koncerthuset. Her kan man blandt andet synge med DR Børnekoret, møde de skøre eksperter i Ramasjang-programmet ’Spørg Kristian’ og opleve slagtøjsduoen Trash.

Efterårsferien eftermiddag

Går efterårsferien til København i år, eller er man selv københavner, er der god grund til at tage hele familien med på udflugt til DR Koncerthuset. Her skyder DR Musikariet nemlig ferieugen i gang med en hel dag fuld af musik, dans og kreativitet for børn i alle aldre – med mange figurer og ansigter, som børnene kender fra blandt andre DR Ramasjang.

På den første søndag i ferien, den 13. oktober, kan børnene blandt andet møde de skøre eksperter i Ramasjang-programmet ’Spørg Kristian’, opleve slagtøjsduoen Trash, der spiller på affald, synge med DR Børnekoret og duoen Sille & Palle og danse til Silent Disco. Mellem koncerterne kan man fordybe sig i en kreativ workshop i DR Koncerthusets Studie 3.

I år er DR Musikariets efterårsferie blevet til en mini-festival, hvor man køber billet til en hel formiddag eller eftermiddag i DR Koncerthuset.

Foruden koncerterne vil der desuden på flere dage i efterårsferien være flere forskellige rundvisninger i DR Byen, hvor både børn og voksne kan få et kig ind bag de kendte DR-kulisser eller besøge det spændende Ramasjang-univers.

 

Oplev DR Koncerthuset i efterårsferien

Tag hele familien med til DR Musikariets mini-festival.
Læs mere

 

Et hus for hele familien

Ifølge Kim Bohr, der er chef for DR Koncerthuset, Den levende musik og P2, er der god grund til at invitere børnefamilier indenfor i efterårsferien:

– Efterårsferien er et fantastisk godt tidspunkt at samle børn og voksne om oplevelser, der gør indtryk og sætter gang i fantasien, kroppen og kreativiteten – hvad enten det gælder fællessang, musik eller bevægelse. Det er hele ideen med DR Musikariet, at vi gerne vil invitere børnene til at komme så tæt på musikken, dansen og sangen, at de selv får lyst til at eksperimentere. Så det store familieprogram i efterårsferien er en vigtig satsning, som vi er glade for at kunne invitere til igen i år.

Her er, hvad man kan opleve i DR Musikariets efterårsferie:

Spørg Kristian-show

Oplev det populære Ramasjang-program ’Spørg Kristian’ live i et musikalsk show, hvor Kristian Gintberg (kendt fra 'Lille Nørd' og 'Ramasjang Mysteriet') svarer på spørgsmål fra publikum – og selvfølgelig kommer de seks skøre eksperter fra programmet også med på scenen.

Syng med DR Børnekoret og Sille & Palle

Syng med på sange fra Minisjang-serien ’Lille Tut’ og kendte danske børnesange, når duoen Sille & Palle inviterer til familiekoncert sammen med DR Børnekoret. Her kan både voksne og børn være med til at skabe skønne musikalske øjeblikke – og måske opstår der også helt nye melodier undervejs!

Silent Disco

Kom med ud på et farverigt og anderledes dansegulv, hvor der er plads til alle! Med DR Musikariets ’Silent Disco’ kan man selv bestemme, hvad man danser og lytter til, og der er lagt op til masser af gode grin, når man ser hinanden danse løs til hver sin musik.

Krea-værksted med Maria Lau Krogh

I år er det vores kendte danske børnesang 'Jeg ved en lærkerede', der er inspiration til de hatte, som Maria Lau Krogh vil inspirere store og små til at lave. Find jeres fantasi og kreativitet frem og kast jer ud i det!

Trash – Recycled

Det buldrer, brager og skramler, når de smadreglade slagtøjseksperter i duoen Trash banker musikken ud af bl.a. skraldespande, cykler og plastikrør. Oplev en unik blanding af musik, stomp, percussion og teater for hele familien, og hør hvor meget musik der gemmer sig i vores affald!

Syng med Kaya og Ole

Uanset hvilken stemme man har, er hele familien velkommen, når Kaya Brüel og Ole Kibsgaard synger for på kendte sange fra blandt andet Kaj og Andrea, Halfdan Rasmussen og Åh Abe-udgivelserne. En skøn eftermiddag for børn og voksne i alle aldre, som elsker god musik, fællessang og højt humør.