Skolekoncert: Drømmekvarteret

Studie 3

20. september 2024 KL. 11.30

Få billetter

Skolekoncert: Drømmekvarteret

Målgruppe: Indskoling

Få billetter

Studie 3

20. september 2024 KL. 11.30

flere

om eventen

Trænger I til et pusterum sammen med jeres elever? ’Drømmekvarteret’ er en musikalsk drømmerejse med eventyrlige og afslappende historier, fortalt af forfatteren Farnoush Bassri med stemningsfuld verdensmusik af tre førende danske musikere i DR Koncerthusets Studie 3.

På denne drømmerejse til Færøernes vilde natur inviteres børnene på et musikalsk eventyr med verdensmusik. Historien tager afsæt i bogen "Ragna og ildfluen", der rummer drømmerejser fra den nordiske natur. Børnene guides af forfatter og lærer Farnoush Bassri, akkompagneret af musikerne Tine Rehling på harpe, Mikkel Nordsø på guitar og Ole Theil på tabla.

Musikken og naturrejsen flytter på magisk vis fokus og følelser mellem universer. Barnet bliver hovedpersonen på en rejse gennem naturen med frihed til at udforske følelser og kropslige fornemmelser. Fantasien bruges til at visualisere og beskrive indtryk som frygt, kærlighed og spænding.

Den mentale musikalske rejse forbinder sind og krop, hvor børnene lærer at mærke, hvordan følelser påvirker kroppen. De får en tryg ramme til at bearbejde oplevelser, der sidder i kroppen. Drømmerejsen giver barnet mulighed for at rumme, acceptere og regulere tanker og følelser, som de uundgåeligt møder i livet. Gennem Ragnas udvikling lærer barnet ikke at tolke følelser som gode eller dårlige, men at acceptere dem.

Processen er langsom, og læringen består i at kunne holde ud og acceptere følelser, der ikke er farlige. Målet er at skabe tillid til kroppen gennem en metakognitiv tilgang.

Til koncerten inviteres barnet på et fantasieventyr med Ragna som rejsekammerat. Signe Kjær har skabt et visuelt design, der understøtter fortællingen og musikken, projiceret på storskærm bag musikerne, hvilket skaber en helhed, der giver barnet plads til refleksion og fordybelse.

Ingen forberedelse er nødvendig til koncerten, men I kan lytte til en anden drømmerejse for at fornemme stemningen og den afslapning, som fortælling og musik kan give.

Hør lydfil

 

Tilmelding:
Book jeres billetter direkte her på hjemmesiden. Koncerterne er forbeholdt skoler.
Hjemmeskoler bedes ringe til vores billetkontor på tlf. 35206262 for at bestille billetter.

Relaterede arrangementer